maandag 4 oktober 2021: Dianne Maas-Flim

  • This Event has passed.

maandag 4 oktober 2021: Dianne Maas-Flim

Op maandag 4 oktober 2021 zijn we weer te gast bij Suzy, in Hotel Van Der Valk Groningen-Westerbroek.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 18.00 - 18.15 uur: inloop
  • 18.15 -19.30 uur: lezing door Dianne Maas-Flim
  • 19.30 uur: diner.

Let op! Omdat we te gast zijn bij een horecagelegenheid moet op basis van de huidige regels bij aankomst een coronatoegangsbewijs getoond worden.

Onze gastspreekster is Dianne Maas-Flim.

Dianne Maas-Flim (1977), is architect-directeur en oprichter van MINT architecten. Ze werd opgeleid aan de TU Eindhoven, om vervolgens vier jaar bij De Zwarte Hond te werken. Sinds 2009 geeft ze leiding aan haar eigen bureau.

Dianne ziet de rol van de architect vooral als die van verbinder. Dit zie je terug bij haar betrokkenheid bij het aardbevingsgebied waar ze pleit voor een menswaardige aanpak van de versterkingsopgave.

Dianne is onder andere verantwoordelijk voor het ontwerpen van grote stedenbouwkundige opgaves, zoals het Jullensblok, het ontwerp van publieke ruimtes waaronder verschillende locaties van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, de transformatie van het voormalige Arkepand tot woningen (5500m2) en de versterkingsopgave van een woning in Leermens. Dit woonhuis is opgenomen in het Architectuur Jaarboek 19/20.

Naast de werkzaamheden binnen haar eigen bureau is Dianne in 2021 aangesteld als Bouwmeester versterking voor de dorpen van de gemeente Groningen. Daar breekt ze een lans voor de inzet van meer ontwerpkracht bij het herstel van deze dorpen en voor de rol van de architect in het algemeen. Ze is een verbinder tussen de gemeentelijke organisatie, het werkveld en de bewoners. Een integrale en toekomstgerichte ontwerpvisie staan hierbij centraal.

Meld je tot uiterlijk vrijdag 1 oktober 2021 (10.00 uur) aan!

Locatie

Info

Kaart