11 september 2023 Dina Boonstra directeur NOM

11 september 2023 Dina Boonstra directeur NOM

 

 

Ooit gehoord van de NOM? Maar eigenlijk niet precies bekend met wat zij doen? Of wat ze voor jou kunnen betekenen?

Daar komt verandering in. Dina Boonstra, algemeen directeur van de NOM, geeft uitleg op 11 september aanstaande.

Een klein tipje van de sluier. De NOM heeft drie kerntaken: Investeren, Innoveren en Internationaliseren. Ze noemen dat intern wel de drie I’s. Om met de eerste te beginnen: de NOM heeft financiële middelen om te investeren in innovatieve bedrijven. Via eigen fondsen en via fondsen die de NOM beheert. Dat kan via (achtergestelde) leningen of aandelen in een bedrijf. Hoe dit werkt en welke criteria gelden zal Dina uitleggen.

In 2020 committeerde de NOM zich aan #FundRight. Met de ondertekening van dit diversiteitsstatement belooft de NOM alleen nog te investeren in startups waarvan het managementteam voor minimaal 35% uit vrouwen bestaat. #FundRight is opgesteld door Techleap.nl #FundRight wil betere toegang tot financiering en kansen voor vrouwelijke ondernemers. Het idee erachter is dat investeringen in door vrouwen geleide ondernemingen het algehele niveau van startups in Nederland omhoog zal helpen. Met de ondertekening van #FundRight is diversiteit een vast onderwerp op de NOM-agenda.

De NOM ontwikkelde ook een toolkit met de titel ‘Stop talking, start doing’. Hiervoor werd gesproken met ondernemers, investment managers, ecosysteemontwikkelaars, onderwijsinstellingen en beleidsmakers. In de toolit vind je tips en tools die je nodig hebt om diversiteit en inclusie in te zetten als middel om creativiteit en innovatie te bevorderen en het succes van je onderneming te vergroten.

Naast de I van investeren zal Dina Boonstra ook meer vertellen over innoveren en internationaliseren. Ook twee kerntaken van de NOM. Van speciaal ontwikkelde projecten voor ondernemers tot het aantrekken van (buitenlandse) innovatieve bedrijven die iets kunnen betekenen voor het ecosysteem in Noord-Nederland. Vanzelfsprekend bijdragend aan de wereldwijde transities.

Locatie

Info

Kaart