7 november 2022 – Jacqueline Engbers van het COA

  • This Event has passed.

7 november 2022 – Jacqueline Engbers van het COA

Op maandag 7 november 2022 is Jacqueline Engbers (Eindhoven, 1965) gast bij ons netwerk. Zij heeft het navolgende aan ons laten weten over haar werk en achtergrond: 

Graag neem ik jullie mee in mijn ervaringen met het asielcomplex in Ter Apel, waar ik sinds dik twintig jaar werkzaam ben als communicatieadviseur / woordvoerder bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Uit alle windstreken komen mensen naar Ter Apel toe om asiel aan te vragen. Het is nooit zomaar dat iemand zijn of haar oorspronkelijke omgeving achterlaat en de onzekerheid ingaat of het mogelijk is elders een nieuw bestaan op te richten. Oorlog, geweld, ingewikkelde familieomstandigheden, onderdrukking - met daarachter ruziënde machthebbers, economische toestanden, klimaatverandering: ieders verhaal is anders. En vanuit hun culturele achtergrond kunnen mensen ook anders reageren dan ‘we’ in Nederland gewend zijn.

Ter Apel lijkt soms het middelpunt van de wereld. Naast de asielzoekers komen er overal vandaan journalisten en andere bezoekers, die meer willen begrijpen van wat er op het asielcomplex gebeurt. Het COA werkt op de locatie samen met een hele batterij aan (internationale) organisaties.

Als communicatieadviseur / woordvoerder mag ik het management ter plekke adviseren en ondersteunen, en ben ik een schakel tussen de locatie en de omgeving. Dat klinkt nogal standaard, maar in de praktijk heb ik een wervelende baan met veel uitdaging, waar veel over te vertellen is.

Geef je dus snel op! 

Het programma van die avond ziet er als volgt uit: 

17.30 uur - 18.00 uur: inloop onder het genot van een drankje 

18.00 uur - 19.00 uur: lezing 

19.00 uur - 21.00 uur: diner. 

 

Locatie

Info

Kaart