5 juni 2023 Meiltje de Groot, directeur vliegveld Groningen Airport Eelde

  • This Event has passed.

5 juni 2023 Meiltje de Groot, directeur vliegveld Groningen Airport Eelde

Rondleiding op vliegveld Eelde                              

 Op 5 juni zijn we te gast bij Meiltje de Groot, directeur van vliegveld Groningen Airport Eelde. Zij zal ons daar rondleiden en ook vertellen wat haar naar Eelde heeft gebracht.

Meiltje de Groot is sinds januari 2021 directeur van Groningen Airport Eelde. Ze heeft een rijke ervaring in de luchtvaart. Zo bekleedde ze twaalf jaar lang diverse managementfuncties bij Schiphol en was ze directeur van Luchthaven Teuge en Twente Airport. De laatste jaren is De Groot zich meer gaan richten op duurzame luchtvaart. Zo zette ze in 2019 de Dutch Electric Aviation Centre op in Teuge en was ze één van de oprichters en lid van de Raad van Advies Stichting Duurzaam Vliegen. De Groot is er heilig van overtuigd dat de verduurzaming van de luchtvaart essentieel is om het bestaansrecht te behouden.

Groningen Airport Eelde ligt in het noorden van Drenthe, zo’n tien kilometer ten zuiden van de stad Groningen. Het is de op vier na grootste luchthaven van Nederland. Naast vluchten naar binnen- en buitenland zijn op de luchthaven verschillende vliegscholen aanwezig en vormt het een centraal punt in het Europees transport van donororganen voor het Universitair Medisch Centrum Groningen. Bij het vliegveld werken ongeveer 75 mensen. Meiltje de Groot is de huidige directeur.

  • Programma 5 juni
  • 17.30 uur Inloop met borrel in restaurant Bites& Flights op de luchthaven
  • 18.00 uur Rondleiding & lezing door Meiltje de Groot
  • 19.30 uur Diner bij Bites & Flights (dus niet bij Dennis!)
  • 20.30 uur Einde programma

Parkeren kan op de parkeerplaats voor de aankomst/vertrekhal. De kosten zijn voor eigen rekening.

Omdat we extern dineren, wil het restaurant graag vroegtijdig weten op hoeveel gasten zij kunnen rekenen. Uiterste opgavedatum is 28 mei!

Locatie

Info

Kaart