4 april 2022 – Agnes Schilder: Positieve gezondheid

  • This Event has passed.

4 april 2022 – Agnes Schilder: Positieve gezondheid

Op maandagavond 4 april 2022 zal Agnes Schilder, al jarenlang trouw lid van ons netwerk, de lezing verzorgen. Het thema is:

Proost! Op uw (positieve)gezondheid!

Het wordt vaak gezegd rondom de jaarwisseling: ik wens je veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar! Aardig en vaak welgemeend maar ook best gek eigenlijk: geluk is anno 2022 toch een keuze en gezondheid een kwestie van een goede leefstijl? Waarom wensen we dat elkaar dan nog toe alsof het een mazzeltje is dat je geluk en gezondheid toevalt?

Machteld Huber, opgeleid tot (huis)arts werd zelf ziek en kreeg zo ruime ervaring als patiënt. Haar ervaringen met de twee werelden – die van arts en die van patiënt – leidden via een omvangrijk (promotie)onderzoek tot een nieuwe definitie van gezondheid die wereldwijd veel aandacht krijgt. In de lezing van vanavond vertel ik het verhaal van Machteld Huber. Haar missie was de wereld een beetje beter maken door anders te gaan denken over het concept gezondheid. En dat is haar aardig gelukt….. Het verhaal van een inspirerende vrouw met een missie die mijn beeld over waar het echt om draait in het leven behoorlijk veranderd heeft. Een avond over (positieve) gezondheid, jouw gezondheid!

Agnes Schilder is psycholoog en werkte jarenlang voor Machteld Huber om met haar het concept Positieve gezondheid te implementeren, eerst vooral in de zorg, daarna ook in het sociaal domein en de laatste jaren ook in organisaties die aandacht hebben voor werkgeluk, bevlogenheid en zingeving als krachtige voorspellers van gezondheid.

We ontmoeten elkaar weer bij Dennis Cooking Place (Stavangerweg 21-22 in Groningen).

Het programma ziet er als volgt uit:

17.30 - 18.00 uur:  inloop en bijpraten onder het genot van een drankje

18.00 - 19.00 uur: lezing van Agnes

19.00 - 21.00 uur: diner.

Meld je snel aan!

 

Locatie

Info

Kaart