JE BENT HIER: HOME > BIJEENKOMSTEN

Inloggen
E-mailadres:
Wachtwoord:

onthouden
   Wachtwoord vergeten?

Bijeenkomsten

02-03-2020 - aan de slag met je profiel
Uitnodiging netwerk 2 maart

We gaan live!
De nieuwe website gaat aankomend weekend live. Een mooi moment om nieuwe talenten aan te boren. Heb jij je profiel al up to date? Weet jij welke verborgen talenten zeker uit je profiel moeten spreken. Kom dan naar de bijeenkomst van 2 maart. Onze websitebouwer Evert Jan geeft uitleg hoe je zo makkelijk mogelijk en snel je profiel aan jouw wensen aan kan passen. Daarnaast krijg je van je medenetwerkers verborgen schatten, die je mee kan nemen in jouw optimale profiel.
Wil je het optimale uit deze bijeenkomst halen, neem dan je laptop en een mooie foto in het juiste formaat mee. Deze avond gaan we kennisdelen en inspireren naar het mooiste profiel. En als slotstuk lekker eten bij Dennis met een heerlijk dessert.

Het programma:
17.30 Borrel
18-19 Profielen & Talenten
19-21 Diner bij Dennis
Meld je uiterlijk komende vrijdag voor het laatst aan via de oude site!
Ingrid en Ineke
Maandag 02-03-2020 vanaf 17.30.

03-02-2020 - martine van rooijen, schrijfster
Het programma:
17.30u borrel
18-19u lezing
19-21u diner bij Dennis

Op 3 februari is Martine van Rooijen onze gastspreker. Zij is schrijver van het spraakmakende boek "De vreselijke vriendinnen van mijn moeder"
Martine is schrijver en onderzoeker. Haar specialisme is het schrijven van levensverhalen en van geschiedenissen van huizen. Ze komt speciaal uit Rotterdam om met ons te praten over haar boek en over hoe ze schrijfster werd. Martine werd 28 september 1961 in Leiden geboren en studeerde Nederlands. Ze is redacteur en werkt als tekstschrijver voor verschillende opdrachtgevers. Ze schrijft kinderboeken, maar ook teksten voor volwassenen. Martine houdt erg veel van oude dingen: ´Ik weet niet precies waarom, maar oude dingen hebben bij mij altijd een streepje voor. Misschien omdat ze iets vertellen over de tijd waarin mijn opa en oma en hun grootouders leefden. Mijn schrijftafel komt uit een Franse boerenschuur en zit vol scheuren, houtwormgaten en vlekken. Maar opgeschuurd en in de was gezet is hij prachtig. Zo zijn er ook zoveel mooie oude verhalen die een opfrisbeurt nodig hebben.´ Over schrijven zei ze: ´Een groot gedeelte van het schrijfproces bestaat voor mij uit niets doen. Als mijn hoofd niet leeg is, kan ik niet schrijven.´
Maandag 03-02-2020 vanaf 17.30.

06-01-2020 - Riksta Zwart
Het programma:
17.30u borrel
18-19u lezing
19-21u diner bij Dennis

Riksta Zwart ( 1968) is geboren in Groningen, en is de jongste uit een gezin met 3 dochters. Na haar Studie Internationaal recht in Leiden heeft zij gedurende 17 jaar gewerkt bij het huidige Essent en haar voorgangers. In die 17 jaar heeft zij verschillende functies bekleed. Als bedrijfsjurist, als strateeg, maar ook in de business als Manager Ontwikkeling en Verkoop van duurzame energie projecten. Ten tijde van de verkoop van Essent was zij Manager Public Affairs en
verantwoordelijk voor alle stakeholders van Essent NV, waaronder ook de 136 aandeelhouders ( gemeenten en provincies) die het bedrijf toen omvatte. Na de verkoop van het bedrijf aan RWE, heeft zij nog enkele jaren gewerkt voor Essent in de duurzame energietak. In 2012 heeft ze haar eigen bedrijf opgericht op het vlak van complexe duurzame energieprojecten en adviseerde bedrijven, en vervulde interim management posities bij diverse overheden en bedrijven.
Eind 2014 is ze benoemd als bestuurder directeur bij NV waterbedrijf Groningen. Tijdens de bijeenkomst in januari zal zij haar licht laten schijnen op de uitdagingen rond de opdracht voldoende Water voor Later

Maandag 06-01-2020 vanaf 17.30.

08-12-2019 - Zumba les
Onze eigen Els Blijd-Hoogewys, is in haar vrije tijd Zumba Instructor.

Exclusief voor Vrouwennetwerk Groningen geeft zij op zondag 8 december, 10.30-11.30 uur, Bao Trieu Blijd, Spicastraat 198, 9742 LZ Groningen, een Zumbales.

Zumba is een fitnessprogramma die Latijns-Amerikaanse muziek met swingende dansbewegingen combineert. Het is leuk, energiek, altijd een feestje. Als je wil, kan je 'all the way' gaan en lekker veel calorieën verbranden, maar je kan het ook rustiger aan doen. Jij bepaalt hoever je gaat. Ook danservaring is niet nodig. En weet: in Zumba maken we geen fouten, we noemen dat een solo ;-)

Het volgende heb je nodig: Sportkleding die lekker en los zit, waar je lichaam in kan ‘luchten’. Sportschoenen met goede demping, water en een handdoekje. De lach op je gezicht ... krijg je vanzelf ;-)
Zondag 08-12-2019 vanaf 10.30 tot 11.30 uur. Bijbehorende website.

02-12-2019 - Building Zernikelaan 17 9747 AA Groningen
We gaan op bezoek bij Building. Thuis in de toekomst
Aangenaam: wij zijn BuildinG - Build in Groningen. En wij zijn hét onafhankelijke kennis- en innovatieplatform voor toekomstbestendige bouw en infra in Noord-Nederland.

Wij zijn er voor ondernemers, onderzoekers, studenten,
bewoners en overheden die geïnteresseerd zijn in innovatie die bijdraagt aan een beter gebouwde omgeving én een vitale bouweconomie voor Noord-Nederland.

Ons doel is om ondernemers, onderzoekers en overheden te helpen bij innovatie. Dit doen we door kennis te delen met een
inhoudelijk programma, toegang te geven tot ons netwerk en met onze unieke proeftuin op de Zernike Campus in Groningen.

Onze missie is samen werken aan een betere gebouwde omgeving en een vitale, veerkrachtige regionale bouweconomie.
Maandag 02-12-2019 vanaf 17.30.

04-11-2019 - geeke feiter, directeur centrum veilig wonen
In november is Geeke Feiter onze gast. Zij is directeur van Centrum Veilig Wonen.

Aardbevingsschade en de afhandeling daarvan is nog steeds actueel en een zeer politiek onderwerp. Soms lijkt het voor de bewoners alsof er weinig gebeurt. Ondertussen gebeurt er heel veel, deels achter de schermen maar - als je goed oplet – ook in het gebied.

CVW heeft zich de afgelopen 4,5 jaar ingezet voor schadeherstel, het bouwkundig versterken en daar waar mogelijk verduurzamen van woningen en gebouwen in het gebied. Hoe is het om uit naam van de NAM te werken? En wat is er in die periode allemaal bereikt, voordat de uitvoering van de versterkingsopgave vanaf 1 januari volledig in overheidshanden komt?

Het programma:
17.30u borrel
18-19u lezing
19-21u diner bij Dennis


Maandag 04-11-2019 vanaf 17.30.

11-10-2019 - Impact met je presentatie!
Wat is het imago van jou? En hoe kom jij over op anderen? Je kunt zelf een aantal dingen doen om goed en professioneel over te komen. Door bepaalde kleuren en kleding te dragen, kun je helemaal zelf bepalen hoe je overkomt. Onder leiding van Dap-Styling ga je je verdiepen in je eigen imago.

Dit is een heel praktische workshop. We gaan de invloed van kleur en kleding op je uistraling onder de loep nemen.
Workshop: Impact met je presentatie
Datum: Woensdag 9 oktober en vrijdag 11 oktober
Tijd: 13.00 – 16.30 uur, in overleg
Groep: maximaal 12 personen
Locatie: Studio Dap – Kraneweg 13-2 te Groningen

Parkeren: Er zijn twee parkeerplekken op het terrein waar jullie gratis kunnen parkeren, zie bordje lokaal 2 en de plek ervoor. De rest kan parkeren aan de Kraneweg, betaald of in de parkeergarage aan de Westerhaven.

Vrijdag 11-10-2019 vanaf 13.00. Bijbehorende website.

09-10-2019 - Impact met je presentatie!
Wat is het imago van jou? En hoe kom jij over op anderen? Je kunt zelf een aantal dingen doen om goed en professioneel over te komen. Door bepaalde kleuren en kleding te dragen, kun je helemaal zelf bepalen hoe je overkomt. Onder leiding van Dap-Styling ga je je verdiepen in je eigen imago.

Dit is een heel praktische workshop. We gaan de invloed van kleur en kleding op je uistraling onder de loep nemen.
Workshop: Impact met je presentatie
Datum: Woensdag 9 oktober en vrijdag 11 oktober
Tijd: 13.00 – 16.30 uur, in overleg
Groep: maximaal 12 personen
Locatie: Studio Dap – Kraneweg 13-2 te Groningen

Parkeren: Er zijn twee parkeerplekken op het terrein waar jullie gratis kunnen parkeren, zie bordje lokaal 2 en de plek ervoor. De rest kan parkeren aan de Kraneweg, betaald of in de parkeergarage aan de Westerhaven.


Woensdag 09-10-2019 vanaf 13.00. Bijbehorende website.

07-10-2019 - Suzan Wieringa, directielid bij KAW architecten
Hierbij de uitnodiging voor onze netwerkavond op maandag 7 oktober.

We zijn deze keer te gast bij Suzan Wieringa van KAW architecten. Suzan Wierenga is directielid en partner bij KAW architecten. 

Suzan wil als bouwkundig ingenieur achterstandswijken niet alleen fysiek maar ook sociaal een stap verder helpen. Mensen die het alleen niet redden, een beter leven bieden is haar drijfveer. En vooral het gehele proces de focus bewaren door een combinatie van techniek- en mensenkennis.

We zien elkaar vanaf 17.30 bij KAW, Kattenhage 1 te Groningen. Na een drankje begint het verhaal van Suzan.
Daarna lopen we naar de Prinsenhof aan het Martinikerkhof voor een heerlijk diner.

Introducees zijn ook deze keer van harte welkom.

· 17.30 uur drankje en hapje bij KAW
· 18.00 uur lezing
· 19.00 uur diner bij Prinsenhof

Parkeren kan het beste bij Parkeergarage Ossenmarkt of Boterdiep

PS: graag uiterlijk vrijdag 4 oktober aanmelden via de website

Hartelijke groet,
van de programmacommissie
Ingrid Bousema
Maandag 07-10-2019 vanaf 17.30. Bijbehorende website.

02-09-2019 - Verandering van spijs....
Hierbij de uitnodiging voor onze eerste netwerkavond na de zomer op 2 september. Een nieuw seizoen met een speciale start. We krijgen een dessert workshop met Tony Chocolonely van onze chefkok Dennis. En er is alle gelegenheid om bij te praten en de avonturen van de zomer met elkaar te delen.

• 17.30 uur drankje en hapje
• 18.00 uur workshop grand dessert met Tony Chocolonely
• 19.00 diner

Wat gaan we doen? We maken ons eigen Grand dessert!! Met allemaal heerlijke chocolade met smaken naar keuze uit de Great Wall of Tony’s.

We beginnen met een drankje en hapje (zoals normaal). We krijgen allemaal de schorten en menu’s uitgedeeld. Een kleine uitleg over het koken volgt, handen wassen en er wordt in groepjes een aantal heerlijke desserts voorbereid. Als we klaar zijn dan ruimen we de keuken een klein beetje op. Alle gemaakte gerechten staan in de oven/koeling etc. En dan gaan we dineren. Met als dessert onze eigen creaties van chocolade. Alles wat overblijft mag meegenomen worden!!

Ik heb er zin in, jij ook?

Introducees zijn ook deze keer van harte welkom.

PS: graag uiterlijk vrijdag 30 augustus aanmelden via de website
Maandag 02-09-2019 vanaf 17.30 uur bij Dennis Cooking Place.

03-06-2019 - Autonomie & conceptuele vrijheid zijn fundamenteel
Sandra de Groot studeerde in 1998 af aan de kunstacademie Minerva. Na haar afstuderen werkte ze een paar jaren aan diverse interieurproducties voor magazines en voltooide daarnaast de opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving aan dezelfde academie Minerva.
Atelier CHAOS is haar eigen label. CHAOS staat voor diversiteit en cross-overs, kunst en design. Ze zegt experimenteren met materialen, de integratie en samensmelting van disciplines vormen voor mij infinite het plezier in het denk- en maakproces.

Sandra is 3 juni onze gast en zal ons hier alles over vertellen.


Opgave graag uiterlijk 31 mei.

Namens de programmacommissie

Jolanda van der Palen

Maandag 03-06-2019 vanaf 17.30.

08-05-2019 - Workshop Geluk
Op woensdagmiddag 8 mei van 13.00-17.00 uur bij Dennis, thema GELUK met Marjan van de Bult van de Gelukfabriek.

Werken aan jouw geluk in een halve dag!

In deze workshop neem ik jullie in 3,5 uur mee in het proces van Geluk. Wat is geluk en hoe kun je daar zelf verantwoordelijkheid voor nemen? De workshop is interactief, waarin je geïnspireerd raakt door verhalen en zelf actief aan de slag gaat om te bepalen wat Geluk voor jou is en hoe je dat kunt integreren in je leven. Volop actie en beweging dus!

Programma:
13.00- 13.30 uur inloop
13.30-17.00 uur workshop met tussendoor pauze. Dennis verzorgt koffie, thee en (gezond) lekkers
Aanmelden kan tot 1 mei

Met hartelijke groet namens het bestuur,
Sita HesWoensdag 08-05-2019 vanaf 13.00 uur.

06-05-2019 - schoonheid van de (vrouw en) kunsten
Hierbij de uitnodiging voor de netwerkavond op maandag 6 mei.

Deze avond treffen we elkaar aan de Noorderhaven 72 in het stadshart van Groningen bij eetcafé De Sleutel. We hebben namelijk een bijzonder programma, we gaan de straat op voor de schoonheid van de (vrouw en) kunsten.

Tijdens deze beeldenwandeling onder leiding van Margriet Diertens (professionele gids bij het CBK Groningen/Groninger Museum) staan we stil bij vrouwen, vrouwenrechten en vrijheid in verschillende tijden. We doorkruisen de binnenstad, bekijken bekende, maar vooral ook minder bekende kunstwerken en horen prachtige verhalen over sterke vrouwen. De wandeling start om 18.00 uur vanaf café de Sleutel. Na de 1 uur durende wandeling zijn we terug in de Sleutel waar we aansluitend gezamenlijk dineren.

Programma:

17.30 inloop eetcafé De Sleutel, Noorderhaven 75

18.00 uur Start wandeling

19.00 een diner in De Sleutel

21.00 uur afsluiting

In verband met het diner ontvangen we graag uiterlijk 3 mei a.s. jullie aanmelding met eventuele dieetwensen/vegetarisch via onze website.

Vriendelijke groet,
namens de programma commissie
Diana
Maandag 06-05-2019 vanaf 17.30 uur bij de Sleutel.

01-04-2019 - Grietje Kalfsbeek, directeur van Wedeka
Grietje Kalfsbeek van Wedeka

Op 1 april is onze volgende netwerkbijeenkomst. Onze gast is Grietje Kalfsbeek, zij heeft haar hele carrière in het domein van overheid, onderwijs en zorg en welzijn gewerkt. Vanaf 2014 heeft zij voor de 23 Groningse gemeenten de transitie en de inkoop van de jeugdzorg gerealiseerd.

In juni 2017 is Grietje aangesteld als algemeen directeur van Wedeka bedrijven, een Sociale werkvoorziening in Oost-Groningen. Vanaf de invoering van de participatiewet in 2015 staan Sociale werkvoorzieningen onder druk. Het is immers de bedoeling dat alle mensen een reguliere baan krijgen. De rijkssubsidies nemen af, de gemeenten moeten de grote tekorten dragen. Toch zal de doelgroep die een beschutte werkplek nodig heeft, niet zomaar verdwijnen, zeker niet in deze regio. Hoe nu verder?

Programma:
- 17.30-18.00 uur inloop
- 18.00-19.00 uur lezing
- 19.00-21.00 gezamenlijk diner bij Dennis

Op verzoek van onze chefkok: uiterlijk vrijdag 29 maart aanmelden.

Tot ziens bij Dennis,
Namens de programma commissie

Ingrid Bousema
Maandag 01-04-2019 vanaf 17.30 uur.

04-03-2019 - Honderd jaar vrouwenkiesrecht
Hierbij de uitnodiging voor de netwerkavond op maandag 4 maart 2019.

Juliane Dijkman van ons netwerk neemt ons mee in de geschiedenis van het vrouwenkiesrecht.
In 2019 is het 100 jaar geleden dat het actieve kiesrecht voor vrouwen in Nederland werd ingevoerd. Dit wordt in het hele land op allerlei mogelijke manieren gevierd. Ook in ons eigen netwerk.

Vanaf zaterdag 20 april t/m 15 september is er zelfs een tentoonstelling Strijd! 100 jaar Vrouwenkiesrecht in het Groninger Museum.

Programma:
- 17.30-18.00 uur inloop
- 18.00-19.00 uur lezing
- 19.00-21.00 gezamenlijk diner bij Dennis

Op verzoek van onze chefkok: uiterlijk vrijdag 1 maart aanmelden.

Tot ziens bij Dennis,
Namens de programma commissie

Juliane & Ingrid
Maandag 04-03-2019 vanaf 17.30 uur. Bijbehorende website.

04-02-2019 - Zakenvrouw van de wereld
Hierbij de uitnodiging voor de netwerkavond op maandag 4 februari 2019. Deze avond is Marion Tjin-Tham-Sjin onze gast. Ze mag zich zakenvrouw van de wereld noemen. In mei 2018 werd de onderneemster uit Appingedam gekozen en gekroond tijdens het Wintrade Gala in Londen.

Tjin-Tham-Sjin, dochter van een Chinese vader en een Nederlandse moeder, runt het bedrijf Splendid China dat kantoren heeft in Appingedam en Sjanghai. Ze helpt Nederlandse bedrijven en ondernemers in China met hun business. Zo heeft ze twee kantoren: één in Appingedam en één in Shanghai waar acht mensen werkzaam zijn. Eerst was ze vooral consultant op het gebied van import en export, nu wordt ze vaker ingehuurd als agent.

Programma: 
- 17.30-18.00 uur inloop
- 18.00-19.00 uur lezing
- 19.00-21.00 gezamenlijk diner bij DennisOp verzoek van onze chefkok: uiterlijk vrijdag 1 februari aanmelden.

Tot ziens bij Dennis,
Namens de programma commissie

Ingrid Bousema

Maandag 04-02-2019 vanaf 17.30.

07-01-2019 - Bouwen aan ons netwerk
Komende maandag hebben we de eerste netwerkavond van 2019 op een bijzondere locatie, het oude Kerkje aan de Stadsweg 31 in Garrelsweer. www.hetoudekerkje.nl

Navigeren via Rijksweg 37 Garrelsweer.

In deze bijzondere ambiance willen we met elkaar met het bouwen aan ons netwerk. Ons netwerk bestaat nu 40 jaar. Al 40 jaar ontmoeten, inspireren en stimuleren van ambities van hoogopgeleide vrouwen.

Hoe zorgen we ervoor dat we blijven bouwen aan een netwerk dat past bij het fundament van ons netwerk en meegaat met de ontwikkelingen van de samenleving. Op een interactieve manier gaan we hiermee aan de slag. Denken, praten, doen en ontwerpen aan het huis dat op het fundament van ons netwerk staat.

Programma:
17.30 Inloop
18.00 Bouwen aan ons netwerk
19.00 Een heerlijk diner
21.00 Afsluiting

In verband met het diner ontvangen we graag uiterlijk 4 januari a.s. jullie aanmelding met eventuele dieetwensen/vegetarisch via onze website.
Maandag 07-01-2019 vanaf 17.30. Bijbehorende website.

03-12-2018 - Annemarie Heite
Hierbij de uitnodiging voor de netwerkavond op maandag 3 december 2018. 


Onze gast is Annemarie Heite, zij won de Vrouw in de Media Award en de Reuringprijs van de Noorder Pers Sociëteit. Ze heeft de Groningse aardbevingsproblematiek landelijk onder de aandacht gebracht.

Programma: 


- 17.30-18.00 uur inloop

- 18.00-19.00 uur lezing
- 19.00-21.00 gezamenlijk diner bij DennisAnnemarie Heite is docent International Marketing Management aan de Hanze Hogeschool. De boerderij van Heite in Bedum vertoont veel schade van de aardbevingen die in het gebied plaatsvinden. Ze werkt mee aan de documentaire De Stille Beving van Piet Hein van der Hoek, die de gevolgen van de bevingen vastlegt. Eerder was Heite fractievoorzitter van Gemeentebelangen Bedum.

Op verzoek van onze chefkok: uiterlijk vrijdag aanmelden.

Tot ziens bij Dennis,
Namens de programma commissie

Ingrid Bousema
Maandag 03-12-2018 vanaf 17.30 uur. Bijbehorende website.

05-11-2018 - Ada Kruiter, duurzaam ondernemen
Met CirculairActief werkt Ada samen met ondernemers aan nieuwe samenwerkingsverbanden om verborgen kansen als voordelen voor bedrijven in te zetten. Ze was financieel manager van internationale projecten bij de RUG. Heetf filosofie gestudeerd met specialisatie “Cradle to Cradle” (Kringloopeconomie)
Maandag 05-11-2018 vanaf 17.30.

15-10-2018 - Jubileum Bijeenkomst
Dit jaar bestaat het Vrouwennetwerk Groningen 40 jaar. Dit lustrum willen we zker niet zomaar voorbij laten gaan. Al 40 jaar ontmoeten, inspireren en stimuleren van ambities bij vrouwen uit verschillende branches. Dit gaan we op een bijzondere wijze vieren met alle leden, donateurs en oud-leden.

De spanning van de exacte invulling houden we graag nog even in stand. Maar om toch een tipje van de sluier te lichten.

Zou je het spel van aanval en verdediging, van spanning en verrassing willen ervaren kom dan naar dit lustrum. Wie het spel goed wil spelen moet zijn tegenstander kunnen doorgronden. Is het spel of is het echt?

We treffen elkaar bij DOT Groningen De bijeenkomst is van 12.30 tot na het diner.

De jubileumcommissie,

Agnes Schilder en Ineke Bonder
Maandag 15-10-2018 vanaf 12.00 uur. Bijbehorende website.

01-10-2018 - werken in een crematorium
We nemen een kijkje achter de schermen van het nieuwe Crematorium Ommelanden en Stad.

Programma,
locatie Borchsingel 47, Eelderwolde: 

17.30-borrel

18.00-diner 

19.00 uur verhaal van Antoinette en rondleiding

Antoinette Rutgers is daar manager en zij is onze gast. Het crematorium is duurzaam gebouwd, maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe kom je er toe om in deze bijzondere branche te werken?

We starten met een borrel op locatie, Borchsingel 47, Eelderwolde. Dan een diner wat Dennis voor ons heeft gekookt en dat we op locatie krijgen geserveerd. 
Groeten van de programma commissie
Vera en Ingrid

Maandag 01-10-2018 vanaf 17.30. Bijbehorende website.

03-09-2018 - Van juf naar biologische boerin
Diner om 17.30 uur !!

We gaan op bezoek bij boerin Petra in Uithuizermeeden.

Programma:
17.30-18.30 diner bij Dennis
18.45 gezamenlijk rijden naar Uithuizermeeden
19.30 uur excursie op de boerderij
20.30 terug naar Dennis/huis

Petra is boerin op hun kleinschalige varkensboerderij. Waar de dieren in diervriendelijk en duurzame omgeving kunnen leven. Hier zie je waar echt scharrelvlees vandaan komt. De dieren worden buiten gehouden en kunnen de hele dag scharrelen en wroeten. De boerderij is volgens Varkens in Nood een van de 28 beste varkensboeren in Nederland.

Petra gaat ons vertellen hoe een juf er uiteindelijk voor kiest om in het hoge Noorden boerin te worden.

We starten met een diner bij Dennis. Deze keer geen borrel, maar gelijk om 17.30 uur aan tafel. Daarna gezamenlijk naar Uithuizermeeden. Wie wil kan carpoolen.

Adres van de boerderij:
Langelandsterweg 121 9982TZ Uithuizermeeden
Maandag 03-09-2018 vanaf 17.30. Bijbehorende website.

04-06-2018 - Liesbeth Bunnik, een vrouw met een gevarieerde loopbaan!
Op 4 juni is Liesbeth Bunnik onze gast. Een vrouw met vele talenten. In het verleden politiek actief en directeur bij de Hanzehogeschool. Vanaf 1992 begon ze haar eigen organisatieadviesbureau BO en in 1994 kwam De presentatie erbij, een bureau voor presentatietrainingen. In 2012 heeft ze het roer omgegooid en is naar de kunstacademie gegaan om haar nieuwe passie te realiseren. Nu is ze als ondernemer fulltime kunstenaar en maakt prachtige beelden. www.liesbethbunnik.nl
Maandag 04-06-2018 vanaf 17.30 uur.

07-05-2018 - Merel Bus sportprofessional
Merel Bus(31) is sinds 2017 projectleider sport bij de gemeente Groningen. Daarvoor was ze 5 jaar eigenaar van Sportschool Sportief 90.Ze studeerde
sportgezondheid en management aan de Hanzehogeschool. Daarnaast begeleid ze als personal trainer cliënten met als doelstelling hun gezondheid duurzaam te verbeteren. Ze zet zich in voor de actie klimmen tegen MS en beklom per fiets een aantal keren de Mont Ventoux. Deze avond zal ze met ons haar verhaal delen over ondernemerschap, sport, gezond bewegen, en gezonde voeding.


Programma:
- 17.30-18.00 uur inloop
- 18.00-19.00 uur lezing
- 19.00-21.00 diner bij Dennis
Maandag 07-05-2018 vanaf 17.30.

09-04-2018 - Rika Pot, oud burgemeester In Appingedam
Hoe een meisje vol idealen geen tropenarts werd maar burgemeester.

Rika Pot begon haar politieke loopbaan in 1990 als wethouder in Marum. In 1999 werd zij directeur van de Schoolbegeleidingsdienst van de provincie Drenthe. In 2002 werd ze burgemeester van Ten Boer en in 2008 van Appingedam. Ze is op 1 maart 2017 gestopt.
Maandag 09-04-2018 vanaf 17.30 bij Dennis.

05-03-2018 - Marieke Abbink, topvrouw in de sportwereld
Thema: Vrouwen in bestuur topsportorganisatie

Maandag 5 maart komt Marieke Abbink, bestuurslid commercile zaken van Donar, professioneel basketbalclub uit Groningen.
Marieke vertelt over haar ervaringen als vrouwelijk bestuurder in de topsport in Groningen.
Daarnaast is Marieke directeur bestuurder van RBO. Hoe is het om deze beide banen te combineren?


Programma:- 17.30-18.00 uur inloop


- 18.00-19.00 uur lezing

- 19.00-21.00 diner bij DennisIvm de catering: graag uiterlijk vrijdag 2 maart aanmelden.
Maandag 05-03-2018 vanaf 17.30 uur.

24-02-2018 - Concert NNO Requiem van Verdi
Beste netwerk dames,

Op de valreep een mooie uitnodiging voor een concert in februari 2018.
Het netwerk trakteert, met een leuke korting via het NNO.

We gaan samen naar een concert van het Noord Nederlands Orkest op zaterdag 24 februari in de Oosterpoort. Zij spelen dan Requiem van Verdi: een concert dat iedereen een keer in zijn leven zou moeten zien en vooral ervaren.
Het voorstel kwam van Ingeborg Walinga, directeur van het NNO en onze spreekster van januari.

Geef je vandaag nog op, dan regelt de programmacommissie de kaartjes. Graag opgeven voor 1 januari, dan kunnen we de kaarten in een keer bestellen en zoveel mogelijk stoelen bij we elkaar aanvragen.

Planning:
-Verzamelen bij de Oosterpoort in de centrale hal om 19.45 uur.
-Aanvang concert om 20.15 uur

Groeten namens de programmacommissie,
Ingrid & Agnes

Zaterdag 24-02-2018 vanaf 19.45 uur.

05-02-2018 - Bedrijfsbezoek The Coatinc Groningen
Op 5 februari zijn we te gast bij The Coatinc Company. Een mooi familiebedrijf, dat sinds 1885 zich gespecialiseerd heeft in de perfecte bescherming tegen corrosie, voor maximale levensduur en voor de laagste onderhoudskosten van staal en metaal. The Coatinc Company behoort in Europa (met vestigingen in Nederland, Duitsland, Belgi, Turkije, Tjechi, Slowakije en Mexico) tot de belangrijkste ondernemingen voor oppervlaktebehandeling.

Sandra de Vegt (bedrijfsleider) en Franc van Wilgen (directeur) geven ons een kijkje in de keuken van deze bijzondere fabriek in Groningen en laten zien wat voor moois zij maken. In deze fabriek staat veiligheid voorop en daarom is gekozen voor twee kleinere groepen en krijgt een ieder een mooie veiligheidshelm te leen.

Na deze avond kijk je op een andere manier naar bijv. een fietsenrek, hekwerken in de bouw, bruggen of lantarenpalen. En weet je ook waarom Sandra de keuze heeft gemaakt om te kiezen voor dit mooie vak in een mannenwereld.

Wil je vooraf al meer informatie, zie bijgevoegde link:
https://www.coatinc.com/nl/locaties/nederland/groningen-nl/

Ben je nieuwsgierig naar de achtergronden en wil je zien hoe dit in de praktijk werkt, meld je dan voor 2 februari a.s. aan.

Programma:
17:30-18:00 Inloop bij Dennis met een drankje
18:00-18:45 Gezamenlijk diner bij Dennis
18.45 Vertrek naar de Rouaanstraat 49
19:00-? Presentatie en start rondleiding
Maandag 05-02-2018 vanaf . Bijbehorende website.

08-01-2018 - directeur NNO, Ingeborg Walinga
Ingeborg Walinga is onze gast, zij is sinds 2011 directeur van het Noord Nederlands Orkest. Ingeborg zal iets vertellen over haar directeursleven bij het Noord Nederlands Orkest; over het bijzondere, vreugdevolle en lastige daarvan. Extern is er de zoektocht naar nieuw publiek en sponsors, intern is er de opgave om de groep van 80 gespecialiseerde topmusici gezond, flexibel inzetbaar en gemotiveerd te houden.

Programma:


- 17.30-18.00 uur inloop

- 18.00-19.00 uur lezing
- 19.00-21.00 gezamenlijk diner bij Dennis


Ivm de catering: graag uiterlijk vrijdag 5 januari aanmelden.
Maandag 08-01-2018 vanaf 17.30 uur.

04-12-2017 - netwerk met mijterse cadeautjes
Tegen alle tradities van het netwerk in gaan we 4 december st klaas vieren.

Neem een presentje mee van huis, iets wat je al tijden kwijt wil, of al lang van hebt genoten en graag wil doorgeven.
Maandag 04-12-2017 vanaf 17.30 .

06-11-2017 - Luitenant kolonel Nicole de Wolf
Onze gast is Nicole de Wolf, luitenant kolonel in het leger.

Ze is chief G5 van de 11e lucht mobiele brigade 7 december. Ze is net weer terug van een missie in het buitenland. Ze heeft bewust gekozen voor een leidinggevende rol in een mannenwereld. We zijn heel benieuwd naar haar verhaal en wat dat ook voor haar persoonlijk betekent. Het thema defensie en bezuinigingen is nu actueel. Al in 2010 zei Nicole hierover: de druk van continue bezuinigen en reorganisaties binnen defensie vragen veel van de motivatie van het personeel.Programma:

- 17.30-18.00 uur inloop

- 18.00-19.00 uur lezing

- 19.00-21.00 gezamenlijk diner bij Dennisuiterlijk vrijdag 3 november aanmelden.

Maandag 06-11-2017 vanaf 17.30.

02-10-2017 - Marjan Kroone, terug van Benin
Marjan Kroone is in 2004 naar Benin vertrokken om daar te werken in de gezondheidszorg. Inmiddels leeft en woont ze weer in Nederland.
Maandag 02-10-2017 vanaf 17.30.

04-09-2017 - Varen met de Beppe Baukje
We gaan varen met de Beppe Baukje, een oud vrachtschip, richting het Zuidlaardermeer. Afvaart om 17.30 uur, dus graag op tijd inschepen. We vertrekken vanaf het hoofdstation in Groningen. Aan boord krijgen we een lekker scheepsmaal van Dennis. Rond 21.00 uur zijn we weer terug in Groningen.

Voor wie met de auto komt en wil parkeren kan dat doen vlak bij het station bij het Cascadeplein 3/ de Regentes op het parkeerdek van het UWV. Niet aanbellen bij de slagboom, Agnes staat klaar om de slagboom te openen. Dit kan tussen 17.10 uur en 17.25 uur. Mobiel nummer Agnes (06) 22 35 68 88.

Programma:
- vanaf 17.15 uur inschepen tegenover het Centraal Station Groningen.
- 17.30 uur afvaart
- diner aan boord verzorgd door onze huiskok Dennis
- 21.00 uur afstappen bij Centraal Station

Maandag 04-09-2017 vanaf 17.30 varen we af.

12-06-2017 - Donar: juiste vrouw op juiste plek
Marieke Abbink is in juni onze gast. Zij is bestuurslid commercile zaken van basketbal club Donar. En directeur bestuurder van RBO.
Maandag 12-06-2017 vanaf 17.30.

01-05-2017 - Ronald McDonald huis
Jolanda Kamphuis van het Ronald Mc Donaldhuis is onze gast.

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

De ons bekende Arno van der Heyden en Dennis Nolle zijn ambassadeurs van Ronald McDonald Huis Groningen.
Maandag 01-05-2017 vanaf 17.30.

03-04-2017 - de kracht van ons netwerk
Ons bestuur gaat met ons aan de slag om de krachten en kwaliteiten van de eigen netwerk leden te ontdekken.
Maandag 03-04-2017 vanaf 17.30.

06-03-2017 - De ombudsman is een vrouw
De ombudsvrouw Marijke Hermans is onze gast in de bijeenkomst van maart.

Sinds 1 maart 2014 is Marijke Hermans ombudsman van de stad Groningen. Zij is ook ombudsman voor de gemeenten Ten Boer en De Marne en voor enkele gemeenschappelijke regelingen waaronder Meerstad.

De ombudsman is voor een periode van 6 jaar benoemd door de gemeenteraden van Groningen, Ten Boer en De Marne.

Maandag 06-03-2017 vanaf 17.30.

06-02-2017 - Jolijn Creutzberg van Van Hulley
Hoe maak je van oude overhemden hippe boxershorts die gemaakt worden door vrouwen met ambitie en plannen maar geen papieren.

Jolijn Creuttzberg vertelt over haar bijzonder bedrijf
Maandag 06-02-2017 vanaf 17.30. Bijbehorende website.

09-01-2017 - Leven in blessuretijd
Deze avond is Merel Hennink bij ons te gast. Zij kreeg in november 2014 na een fietsvakantie een diagnose die haar wereld op zijn kop zette: longkanker, met uitzaaiingen, ongeneeslijk dus.

Op maandagavond 5 december heeft Merel met haar vriendinnen de hoofdrol in de serie "De reis van je leven" met Johnny de Mol, op RTL4. Ze vertelt ons op 9 januari haar verhaal over levenshaast, geluk, over goed afscheid nemen van alles wat je lief is. En natuurlijk ook over de reis die ze kort geleden maakte met haar beste vriendinnen, Johnny de Mol en de crew van RTL4.

Merel leeft inmiddels al een tijdje in blessuretijd, dankzij een medicijn dat goed werkt. Het is haar laatste kans, andere medicijnen zijn er momenteel niet. Op www.stichtingmerelswereld.nl lees je over haar en haar actie om geld op te halen voor onderzoek naar deze zeldzame vorm van kanker die haar trof.
Maandag 09-01-2017 vanaf 17.30. Bijbehorende website.

12-12-2016 - escape hunt
We gaan deze avond eerst meedoen aan de escape hunt experience.

En daarna in kerstsfeer dineren bij Dennis
Maandag 12-12-2016 vanaf 17.30. Bijbehorende website.

07-11-2016 - Marjon Edzes

Wij zijn te gast bij Marjon Edzes, bij de meesten van ons bekend als directeur van de Landgoed de Fraeylemaborg.

Marjon heeft zelf een museum opgericht, het Doe Museum te Veendam. Ze gaat ons vertellen hoe het is om een museum op te zetten en te runnen.

Tevens kunnen we een priv kijkje nemen op de tentoonstelling 200 Greatest Paintings.
Maandag 07-11-2016 vanaf 17.30 uur.

03-10-2016 - Mijlpaal in de chirurgie
Tallechien Tempelman en Patrick Khoe zijn beiden plastisch chirurg in het UMCG. Zij is expert op het gebied van hand- en polschirurgie. Hij is esthetische chirurgie en heeft als aandachtsgebieden reconstructieve en microchirurgie. In 2015 waren zij betrokken bij een zeer bijzondere medische ingreep in het Universitair Medisch Centrum in Groningen: gelijktijdige transplantatie van de dunne darm en de buikwand.
Maandag 03-10-2016 vanaf 17.30 uur.

05-09-2016 - Eileen Blackmore, kunstzinnige duizendpoot
Eileen Blackmore is een veelzijdige vrouw. Ze is schilder, initiatiefnemer van House of Design, eigenaar van Blackmore Media een internetbedrijf. Ze heeft in Groningen een watertoren getransformeerd naar een prachtige multifunctionele locatie. Eileen is coach van startende ondernemers en tegenwoordig druk met Leeuwarden culturele hoofdstad.
Maandag 05-09-2016 vanaf 17.30.

06-06-2016 - Annet de boswachter leidt ons rond op de Heemtuin
Annet de Jong zal een lezing geven over haar werk als boswachter, t Roegwold en Staatsbosbeheer.

Annet is ook de boswachter van tussen de Venen, het natuurgebied bij de Heemtuin

Maandag 06-06-2016 vanaf 17.30 uur in de heemtuin. Bijbehorende website.

09-05-2016 - Hilde Hacquebord taalwetenschapper en ondernemer
Hilde Hacquebord komt in mei voor ons netwerk spreken. Zij heeft een interessante carriere als onderzoeker van taalproblemen en ontwikkelaar van taalprogramma's maar heeft inmiddels ook haar eigen bedrijf!

"In 2011 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf, vanuit de universiteit Groningen. Er kwam toen een einde aan jarenlang getouwtrek over wie de zeggenschap had over wat ik in jarenlang praktisch gericht wetenschappelijk onderzoek had ontwikkeld: een diagnostische taaltoets die in de onderwijspraktijk al veel werd gebruikt. Nu ik een eigen bedrijf heb, met inmiddels zo'n 10 vrouwen personeel, heb ik de vrijheid om van dit geesteskind iets moois te maken, en het nog beter toe te snijden op de behoeften in de markt. Ik heb sindsdien enorm veel geleerd van het ondernemerschap. Enkele ervaringen van tegenslag en succes wil ik graag met jullie delen".

Maandag 09-05-2016 vanaf 17.30 uur bij Dennis.

04-04-2016 - Loes Damhof, docent van het jaar
Loes Damhof is docent van het jaar en werkt bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT van .de Hanze hogeschool.

Het belangrijkste van lesgeven is in mijn ogen passie hebben voor je vak en de overtuiging dat het goed is en nuttig wat je doet. Als jij het niet gelooft, waarom zouden de studenten het dan geloven? Deze passie moet je overbrengen. Door middel van inspirerende lessen, maar ook door te laten zien dat je het zelf hebt 'beleefd'. Ikzelf geef Engels en Interculturele Competenties en gebruik mijn ervaring in het buitenland regelmatig bij het geven van mijn lessen. Ik heb op 4 verschillende continenten lesgegeven en gestudeerd, dus ik kan putten uit vele voorbeelden. Dit wordt over het algemeen zeer gewaardeerd en ik blijf me op deze manier ook betrokken voelen bij de internationale gemeenschap.

De wereld wordt steeds kleiner en willen we het met elkaar een tijdje uithouden, dan zullen we onderwerpen als globalisering en duurzaamheid niet uit de weg moeten gaan, maar juist omarmen. Ik houd ervan om samen met studenten deze complexe thema's te onderzoeken en ik vind het geweldig als studenten beter worden dan ik. Want wat is er nu leuker om met jonge mensen te praten over de wereld zoals die is en zou moeten zijn?

Maandag 04-04-2016 vanaf 17.30 bij Dennis. Bijbehorende website.

07-03-2016 - Bedrijfsbezoek bij het pakkettensorteerbedrijf van PostNL
We zijn te gast bij het pakkettensorteerbedrijf van Post Nl in Kolham.
Een van de grote sorteercentra van Nederland.

Geef je schoenmaat maar vast door want we gaan serieus met veiligheidsschoenen het bedrijf door.

Meer info volgt nog
Maandag 07-03-2016 vanaf 17.30. Bijbehorende website.

01-02-2016 - Betty Post, stemtherapeut
Betty Post is stemcoach/trainer en logopedist.

Op deze avond vertelt Betty Post over haar werk en laat ze je vooral zelf kennis maken met wat je kunt doen met stem, spreken en expressie binnen de communicatie. Hoe kun je bijvoorbeeld stevigheid en overtuigingskracht laten horen en zien in je manier van presenteren. En wat speelt daarbij een rol. Het ontdekken van de eigenheid in presenteren staat daarbij voorop. Ze benadert stem en spreken als onderdeel van de hele persoonlijkheid.

Betty werkt vanaf 1995 vanuit haar Praktijk voor Spreek & Stemwerk en is gevestigd in de stad Groningen. Ze werkt door het hele land voor zowel particulieren, bedrijven als organisaties. Daarnaast werkt ze ruim 10 jaar als stemdocent aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts van de Hanzehogeschool.

Maandag 01-02-2016 vanaf 17.30 bij Dennis. Bijbehorende website.

11-01-2016 - op bezoek bij de paardencoach
Locatie: Partycentrum de Postwagen
Hoofdstraat 53
9356 AV TOLBERT

Annelies van 't Hoff is counselor, (paarden)coach, trainer, docent en mede-eigenaar van ANTO-trainingen. In haar werk roept ze regelmatig de hulp van paarden in. In deze presentatie (uiteraard in de manege zodat we Annelies na afloop van haar presentatie aan het werk kunnen zien!) vertelt Annelies over de keuzes die ze gemaakt heeft in haar leven en hoe belangrijk het werken met paarden voor haar is.


Let op: de manege is onverwarmd dus kies voor stevige schoenen of laarzen en warme kleding!

Programma:
17.30 - 18.00 Inloop met een proost op het nieuwe jaar

18.00 - 19.00 Stamppot buffet in het restaurant van de Postwagen te Tolbert.

19.00 - 20.30 Presentatie van Annelies met aansluitend demonstratie in de manege met n van de paarden.

Een aantal van ons kan deelnemen aan een oefening, de andere vrouwen kunnen vanaf de rand van de paardenbak toekijken en krijgen daar uitleg over wat er tijdens de oefening gebeurt en hoe de reactie van het paard betekenis krijgt voor de coachee.


Tot ziens op 11 januari.

Vriendelijke groeten namens de programmacommissie

Ingrid Bousema
Maandag 11-01-2016 vanaf 17.30.

07-12-2015 - Kerst in een mysterybox
Op 7 december zijn we te gast op een speciale avond bij Dennis. Het wordt een combinatie van heel het netwerk bakt en Groningen Masterchef. Dennis is de chefkok die ons een mysterybox geeft en daarmee gaan we kerst-heerlijkheden maken.

Er is een vakjury die de resultaten gaat beoordelen.
Daarna gaan we dineren

Maandag 07-12-2015 vanaf 17.30 uur bij Dennis. Bijbehorende website.

02-11-2015 - Rechter Marja Holsink
Een rechter moet wikken en wegen en dan de goede beslissing nemen. Wie heeft er gelijk en wat voor straf moet iemand krijgen?
Rechtspraak is in onze democratie 1 v/d 3 staatsmachten. De rechter heeft aldus grote invloed op het maatschappelijk bestel en het persoonlijk leven van velen. Marja Holsink is rechter in Groningen en in november onze gastspreker
Maandag 02-11-2015 vanaf 17.30 uur.

05-10-2015 - Wethouder Laura Broekhuizen
Laura Broekhuizen-Smit (35) is wethouder voor de PvdA in Oldambt.
Uit de pers: "Met de keuze voor de getogen Veendamse kiezen de sociaal-democraten voor een 'energieke ambitieuze vrouw', zegt fractievoorzitter Gert Engelkens."
Maandag 05-10-2015 vanaf 17.30 uur bij Dennis. Bijbehorende website.

07-09-2015 - Dierenarts Jantien Milders
Jantien heeft,na twintig jaren werken bij andere dierenartsen, begin dit jaar haar eigen praktijk geopend.

Op 7 september is zij te gast en zal ons meer vertellen over haar vak en het ondernemen.
Maandag 07-09-2015 vanaf 17.30 uur bij Dennis. Bijbehorende website.

01-06-2015 - bezoek Infoversum
we gaan het prachtig vormgegeven Infoversum bezoeken met een rondleiding door de architect. We gaan een film bekijken en daarna eten bij eetcafe 73-2 aan het Boterdiep
Maandag 01-06-2015 vanaf 17.00 uur.

11-05-2015 - architect Saskia Spijkerman
In Juni is Saskia Spijkerman onze gast. Saskia is al jaren lid van ons netwerk en zal vertellen over haar werk als architect en stedebouwkundig adviseur.
Maandag 11-05-2015 vanaf 17.30 uur.

13-04-2015 - De Stadsakker
Deze avond is Merlijn Albering van Stadsakker onze gast

De Stadsakker heeft als doel groente en fruit terugbrengen naar de achtertuin in de breedste zin van het woord. Dat doen we met de winkel, voor iedereen die zelf zijn groente wil verbouwen en met de kwekerij voor mensen met minder tijd, minder ruimte of minder groene vingers.
Maandag 13-04-2015 vanaf 17.30 bij Dennis. Bijbehorende website.

02-03-2015 - Bedrijfsbezoek van der Valk
Met bijna honderd hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is van der Valk wereldwijd uniek.
Het begon in 1907 met n caf en met veel ondernemingslust, inventiviteit en hard werken is het bedrijf uitgegroeid tot een horecaketen van formaat.
Suzy van der Valk- Claus is vanaf haar tienerjaren werkzaam in het van der Valk concern. Vanaf 1990 runt zij samen met haar man het van der Valk hotel Groningen- Westerbroek.
Zij zal haar ervaringen delen over het werken in een familiebedrijf en je laten kennis maken met het hotel en de hedendaagse horeca.
Suzy zal ons rondleiden door het hotel en daarna een lezing verzorgen.
Na afloop gaan we met zijn allen eten.

Aanmelden via de website, tot en met uiterlijk 28 februari.


Maandag 02-03-2015 vanaf 17.30 uur.

02-02-2015 - Netwerk meet & greet
De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe leden bijgekomen.

Daarom op veler verzoek een netwerk avond waarbij we elkaar nog beter leren kennen.

Karin Ernst en Jeanet Metselaar zullen de avond verzorgen.


Maandag 02-02-2015 vanaf 17.30 uur.

12-01-2015 - lezing van Nienke Ybema, directeur Lentis/Dignis
Nienke Ybema is directeur bij Dignis/Lentis.

In 2015 gaat er heel veel veranderen in de zorg. De organisatie moet meeveranderen. Welke dilemma's levert dat op, welke keuzes moet je dan maken?
Maandag 12-01-2015 vanaf 17.30 bij Dennis.

01-12-2014 - Sierraden maken door Jeanet Metselaar
Jeanet Metselaar, sinds kort lid van ons netwerk, verzorgt het creatieve moment als afsluiter van dit netwerkjaar.
In een korte tijd leert zij jullie een origineel sieraad te maken. Geschikt voor elke creatief niveau.

Tijdens de workshop zullen er ook 'culinaire sieraden' te proeven zijn (in samenwerking met Dennis Nolle)

Jeanet Metselaar
Sinds 1995 is Jeanet Metselaar werkzaam als sieraadontwerper, met inmiddels al veel exposities op haar naam staan in binnen- en buitenland.
In haar atelier in het Paleis in Groningen is iedereen welkom.om daar de permanente presentatie van zowel de exclusieve als de 'ready to wear' serie te bekijken
Daarnaast kun je workshops boeken voor alle leeftijden bij particulieren, onderwijs en bedrijven.

Programma:
-17.30-18.00 welkom en borrel met klein hapje/stokbroodje
-18.00 -19.30 uur sierraden maken
-19.30 uur eten

Maandag 01-12-2014 vanaf 17.30 bij Dennis. Bijbehorende website.

03-11-2014 - de wereld van de boeken, kunst en cultuur
Gelly Talsma (1952) is al meer dan 30 jaar werkzaam als boekhandelaar in Groningen. Ze is tevens de drijvende kracht achter De Culturele Onderneming, een organisatie die activiteiten ontwikkelt en begeleidt op het gebied van kunst en cultuur.
Maandag 03-11-2014 vanaf 17.30. Bijbehorende website.

06-10-2014 - Verbinding en verzoening; reis door de wetenschap van Hong Kong naar Groningen
Hierbij nodigen we je uit voor de netwerk bijeenkomst op maandag 6 oktober bij Dennis Cooking om 17.30 uur

Davina Opstelten zal het web van haar loopbaan schetsen, met als knooppunten onder meer het Plein van de Poort naar de Hemelse Vrede, arbeidsmigranten, beta-vrouwen, Dobelli in academia, Saoedi-Arabi, electronenschillen, omgekeerde cultuurschok, Arthur Gotlieb en Tao.

Davina Opstelten (1952), is biochemicus, is gepromoveerd aan de RuG (1981), onderzoeker aan McGill University (Montreal, 1981-82) en de RuG. Ze is van 1989 tot 2000 werkzaam geweest aan de University of Hong Kong, waarna ze is teruggekeerd als docent aan de RuG.

Haar perceptie van verbinding en verzoening is vanavond het centrale thema. Door de vorm waarin ze haar lezing giet benvloedt u als toehoorders waar de accenten komen te liggen.

Maandag 06-10-2014 vanaf 17.30 bij Dennis.

01-09-2014 - Bezoek galerie Appelbergen
Een ontmoeting met Ida van der Woude in haar Galerie Applbergen aan het Zuidveld in Onnen.


Maandag 01-09-2014 vanaf 17.30 in Onnen. Bijbehorende website.

02-06-2014 - Autisme bij het sterke geslacht
dr. Els M.A. Blijd-Hoogewys (Gent, 1973) is lid van ons netwerk en klinisch psycholoog en psychotherapeut.

Tijdens deze avond zal zij praten over autisme bij meisjes en vrouwen, een nog onderbelicht thema

Els is hoofd van het autismeteam en het infantteam bij INTER-PSY*. Tevens is ze als senior onderzoeker verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderzoek bij INTER-PSY.

Tijdens deze avond zal zij praten over autisme bij meisjes en vrouwen, een nog onderbelicht thema.
Maandag 02-06-2014 vanaf 17.30 uur. Bijbehorende website.

12-05-2014 - Viool van mijn moeder, opgroeien in een NSB gezin
Namens de programmacommissie nodig ik je hierbij uit voor de bijeenkomst van 12 mei. Die avond zal Yvonne van den Berg vertellen over haar boek De viool van mijn moeder.

In 2011 begon Yvonne van den Berg met het schrijven van De viool van mijn moeder. Een boek waarin zij beschrijft hoe het was om op te groeien in een gezin waarvan de moeder uit een NSB-gezin komt. Op 18 oktober 2013 presenteerde zij haar debuutroman! Yvonne is op 12 mei onze gast en vertelt in haar lezing over het schrijfproces en de rol die klassieke muziek speelt in haar boek.

Voor wie zich vooraf vast wil verdiepen, kijk en luister voor de inhoud van het boek en de daaraan gekoppelde muziekfragmenten op http://www.devioolvanmijnmoeder.nl

Yvonne van den Berg woont en werkt in Groningen. Zij speelde na haar conservatoriumstudie dwarsfluit en piano in diverse ensembles en gaf les aan conservatoria. Na haar studie Kunst en Kunstbeleid aan de RUG maakte ze carrire als beleidsmaker en organisator binnen de muziekwereld. Sinds 2000 is ze verantwoordelijk voor de programmering van de klassieke concerten in De Oosterpoort in Groningen.

Aanvang 17.30 bij Dennis Cooking Place
Maandag 12-05-2014 vanaf 17.30 uur.

07-04-2014 - de invloed van 2 vrouwen op de gezondheidszorg in Oeganda
Op 7 april is Jeanet Nugteren is onze gast.

Jeanet is huisarts in het Gezondheidscentrum Lewenborg. Tijdens een reis door Oeganda met haar gezin ontmoette zij Claire Kwesiga, een jonge medical officer. Samen met haar man Paul Passchier besluiten zij Claire te steunen om haar droom te verwezenlijken, het realiseren van een gezondheidspost in haar geboortedorp. Hoe pak je dat aan? Wat is je doel? Hoe help je? Wat is de stand van zaken van Project U na twee jaar? Wat betekent het gezondheidscentrum voor vrouwen in Bunyonyi? Jeanet vertelt over de ups en downs, de samenwerking met haar man, over haar band met Claire en de culturele verschillen. Een inspirerende lezing over de invloed van twee vrouwen in de gezondheidszorg.

We treffen elkaar weer bij Dennis

Maandag 07-04-2014 vanaf 17.30 uur.

03-03-2014 - Het gewone is ook bijzonder
Ieder mens heeft een verhaal.
Mijn naam is Ineke Schepers.
Er zijn situaties in het leven die ertoe leiden dat mensen andere wegen in slaan. Zo hebben ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven ertoe geleid dat ik theologie ben gaan studeren. Als alleenstaande moeder met 2 jonge kinderen heb ik geen vanzelfsprekende weg bewandeld. De eerste fase van mijn studie heb ik in Amsterdam gevolgd aan de Katholieke Theologische Hogeschool. Mijn doctoraal heb in Groningen gehaald aan RUG. Het was hier en daar passen en meten maar het heeft me veel gebracht.
In 1984 ben ik mijn carrire als geestelijk verzorger begonnen in de jeugdzorg in een internaat voor moeilijk lerende jongeren.
In de periode van 1984 tot 1991 heb ik verschillende parttime banen gehad, waaronder ook als godsdienstleraar aan het Maartenscollege in Haren, tot ik als geestelijk verzorger in een verpleeghuis ging werken. Na een aantal jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging en maakte ik in 2008 de overstap naar het UMCG.
In mijn werk word ik regelmatig geconfronteerd met ethische dilemmas en vragen rond zingeving en omgaan met crisissituaties.
Sinds 1991 woon ik in een prachtig plaatsje in Drente; Amen waar ik eigenaar ben van een muziek caf. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers hebben we ieder weekend muzikale optredens van bekende en minder bekende artiesten. Ook zijn er literaire avonden waarop schrijvers worden genterviewd en voorlezen uit eigen werk.
Deze activiteiten dragen ertoe bij dat werk en priv elkaar in evenwicht houden. Ik wil daar graag meer over komen vertellen op 3 maart a.s.

Maandag 03-03-2014 vanaf 17.30 bij Dennis Cooking Place, Stavangerweg 21-22, 9723 JC Groningen.

03-02-2014 - Carry Abbenhues, waarnemend burgemeester Assen
3 februari is Carry Abbenhues onze gast

Carry is sinds vorig jaar waarnemend burgemeester van de Gemeente Assen en werkt al lang in het openbaar bestuur. Carry is haar loopbaan gestart als lerares lichamelijke opvoeding, na haar verhuizing van Meppel naar Amsterdam is zij de gemeentelijke politiek ingegaan. Tijdens haar burgemeesterschap van Hattem heeft zij een doctoraal studie bestuurskunde afgerond aan de Erasmus Universiteit.
Haar verdere loopbaan staat helemaal in het teken van de (gemeentelijke) politiek. Carry is o.a. 10 jaar burgemeester van de Gemeente Hattem geweest en Gedeputeerde van de Provincie Overijssel. Verder werkt Carry als zelfstandig ondernemer op het gebied van coaching, advisering en training.
Carry zal ons meenemen in haar liefde voor het openbaar bestuur, de rol van vrouwelijke bestuurders, de vele ontwikkelingen in het huidige lokale bestuur en de dilemmas die zij in haar leven en werk is tegengekomen.

Maandag 03-02-2014 vanaf 17.30 bij Dennis Cooking Place, Stavangerweg 21-22, 9723 JC Groningen.

13-01-2014 - Margriet Roorda, Durf meer met kleur en kleding
Durf meer met kleur en kleding!
Ik ben Margriet Roorda-Faber (1962), Image & garderobe consultant. Mijn bedrijf heet Style Consulting. Mijn studio is te vinden aan de Pottebakkersrijge 7 in het centrum van Groningen.
Mijn fascinatie voor kleuren, kleding en de totale uitstraling van mensen hebben mij ertoe aangezet me te ontwikkelen als Image & garderobe consultant. Als echt 'mensen-mens' vind ik het fantastisch mijn klanten te helpen het beste uit zichzelf te halen. Helaas focussen we vaak op onze 'minpuntjes'. Daardoor kunnen we het totale plaatje niet zien. Mijn doel is mensen te laten zien hoe mooi ze werkelijk zijn. Het gaat hierbij niet om een 'metamorfose' tot iemand die je niet bent, maar juist over dichter bij jezelf te komen. Zowel uiterlijk als innerlijk.
Ieder mens is van zichzelf al mooi, maar door net dat beetje extra kun je nog meer stralen. Ik help je graag je unieke kleuren en kledingstukken te vinden die je figuur en karakter onderstrepen. En die het beste in jezelf naar voren halen. Mooie, comfortabele kleding die bij je persoonlijkheid past geven je zelfvertrouwen en energie.
Op 13 januari 2014 vertel ik jullie eerst hoe ik ertoe gekomen ben om dit vak te kiezen en wat een Image consultant zoal doet. Na 20 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe stap in mijn leven. Het bijzondere is dat ik er inmiddels achter ben gekomen dat er veel raakvlakken zijn met mijn oude beroep.
Daarna volgt de workshop: ' Dress for succes'. Tijdens deze workshop leer ik jullie waar je op kunt letten bij het kiezen van je kleding voor je werk. Je kleding en je non-verbale communicatie kunnen je maken en breken. Kleding moet je 'staan', 'zitten' en 'liggen', wat ik daarmee bedoel vertel ik jullie tijdens de workshop. De onderwerpen die voorbij komen zijn: een goede eerste indruk maken, kleurkeuze en effecten van kleur, persoonlijke stijl en lichaamstaal. Ter verduidelijking neem ik enkele kledingstukken mee. Ook zorg ik voor voldoende readers, zodat je de informatie thuis nog eens rustig kunt nalezen.
Maandag 13-01-2014 vanaf 17.30 bij Dennis Cooking Place, Stavangerweg 21-22, 9723 JC Groningen. Bijbehorende website.

00-00-0000 - 40-jarig jubileum Vrouwennetwerk
Dit jaar bestaat het vrouwennetwerk Groningen 40-jaar. Dit lustrum willen wij zeker niet zomaar voorbij laten gaan. Al 40 jaar ontmoeten, inspireren en stimuleren van ambities bij vrouwen uit verschillende branches, dat gaan we op bijzondere wijze vieren met alle leden, donateurs en oud- leden (< 5 jaar geleden lid geweest).

De spanning over de exacte invulling van het programma houden we graag nog even in stand. Maar om toch een tipje van de sluier op te lichten:

Zou je het spel van aanval en verdediging, van spanning en verrassing willen ervaren kom dan naar dit lustrum. Wie het spel goed wil spelen, moet zijn tegenstander kunnen doorgronden. Is het spel of is het echt?


Praktische informatie

Wanneer: maandag 15 oktober 2018
Waar treffen we elkaar: DOT Groningen: https://www.dotgroningen.nl/
Start: 12.30 met inloop lunch
Einde: na het diner

Aanmelden kan via de website van het vrouwennetwerk. Graag aanmelden uiterlijk 10 september a.s.

De jubileumcommissie,

Agnes Schilder en Ineke Bonder

Zondag 00-00-0000 vanaf 12.30.


 Onze bijeenkomsten

Maandag 02-03-2020 17.30

aan de slag met je profiel

Maandag 03-02-2020 17.30

martine van rooijen, schrijfster

Maandag 06-01-2020 17.30

Riksta Zwart

Zondag 08-12-2019 10.30 tot 11.30 uur

Zumba les

Maandag 02-12-2019 17.30

Building Zernikelaan 17 9747 AA Groningen

Maandag 04-11-2019 17.30

geeke feiter, directeur centrum veilig wonen

Vrijdag 11-10-2019 13.00

Impact met je presentatie!

Woensdag 09-10-2019 13.00

Impact met je presentatie!

Maandag 07-10-2019 17.30

Suzan Wieringa, directielid bij KAW architecten

Maandag 02-09-2019 17.30 uur bij Dennis Cooking Place

Verandering van spijs....

Maandag 03-06-2019 17.30

Autonomie & conceptuele vrijheid zijn fundamenteel

Woensdag 08-05-2019 13.00 uur

Workshop Geluk

ontmoeten, inspireren en stimuleren